Return to site

Als Apple Tim het zegt

Snack 004

· gedrag,apple,zitten,duurzaam inzetbaar

Dat zitten het nieuwe roken is wisten we al. En dat je van roken uiteindelijk longkanker krijgt, ook. Maar dat dit betekent dat je van zitten kanker krijgt daar moet ik even mijn zevenmijlslaarzen voor aantrekken. Of is de brug tussen 'zitten' en 'kanker' gemakkelijk genomen?

Echt waar

Onderzoek naar de gezondheidseffecten van zitten is niet nieuw. Koploper Australië toonde al jaren geleden aan dat vaak en langdurig zitten de kans op verschillende ziekten verhoogt. Met name het risico op diabetes type 2, hart- en vaatziekten en vroegtijdig overlijden zijn goed in kaart gebracht én niet verwaarloosbaar. Alle reden om het sluipende gevaar van zitten te benoemen. Bijvoorbeeld door het te verbinden aan een ander gevaar waarvan inmiddels iedereen doordrongen is: roken! Sommigen benoemen het gevaar uit zorgzaamheid. Anderen hebben commerciële overwegingen. Zoals Tim Cook. De voorman van Apple riep onlangs op om werknemers altijd van een zit-stabureau te voorzien. Tezamen met een Apple Watch helpt zo’n bureau namelijk om werknemers vaker te laten staan en te laten bewegen.

… dus kopen maar

Appel Watch stuurt op gezette tijden gepersonaliseerde reminders. Deze moeten de gebruiker motiveren om in beweging te komen. Reminders plus persoonlijke doelen, challenges en complimentjes zullen ongewtijfeld positief bijdragen aan het activeren van werknemers. Maar voor de meeste mensen is meer nodig dan zo’n kèkke Apple Watch om het gedrag duurzaam te veranderen. En daar heb ik dan weer een instrument voor ontwikkeld. Volledig te personaliseren en een stuk goedkoper: Watch this! Out now! Sta op en beweeg. Want dat kan jij ook.